Folklor/Edebiyat Dergisi Sedat Veyis Örnek Özel Sayısı Buluşması

Harita Bulunamadı

sivas-dergi-ozel-sayisi-etkinlik-afisi

22 Mayıs 2015’te Cumhuriyet Üniversitesi’nde (Sivas) Folklor/Edebiyat Dergisi Sedat Veyis Örnek Özel Sayısı Buluşması düzenlendi. TÜBİTAK SOBAG 114K576 Sedat Veyis Örnek Sözlü tarih, Biyografi ve Belgelik Çalışması proje ekibi, toplantıyı, Cumhuriyet Üniversitesi Türk Halkbilimi Bölümü’nün evsahipliğinde Ankara Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Folklor/Edebiyat Dergisi, (Sivas) Hayat Ağacı Dergisi, Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halkbilimi Kulübü ve Ankara Üniversitesi DTCF Halkbilim Topluluğu’yla birlikte düzenledi. Bu buluşmada, proje yürütücüsü Doç. Dr. Serpil Aygün Cengiz, Folklor/Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Metin Turan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Indiana Üniversitesi’nden emeritus Prof. Dr. İlhan Başgöz açılış konuşmalarını yaptılar. Toplantıda yer alan diğer konuşmacılar: Cumhuriyet Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Özlem Demren, Hayat Ağacı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Tekin Şener, projede hak sahibi olan Başkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Günseli Bayraktutan, projede araştırmacı olan Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Meryem Bulut, Cumhuriyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Mahiroğulları, Zara Kültür Araştırma Grubu kurucusu Yakup Kadri Bozalioğlu, Cumhuriyet Üniversitesi’nden Halûk Çağdaş, halkbilim uzmanı Müjgân Üçer, Sedat Veyis Örnek’in yakın arkadaşlarından Doğan Ergun (ses kaydıyla) ve Ömer Cahit Yıldız, Sedat Veyis Örnek’in kızkardeşi Seher Horasanlı ile gazeteci-yazar M. Mahzun Doğan.